Evenimente

Termenele aprobate oficial pentru implementarea noilor case de marcat cu jurnal electronic care se vor conecta la serverul ANAF

 

termenele-aprobate-oficial-pentru-implementarea-noilor-case-de-marcat-cu-jurnal-electronic-care-se-vor-conecta-la-serverul-anafÎn Monitorul Oficial nr. 1030 din 21.12.2016 au aparut noile termene privind implementarea noilor case de marcat cu jurnal
electronic, astfel:
·       până la 31 Martie 2017 trebuie publicate normele metodologice;
·       până la 31 Martie 2017 ANAF va emite ordinul cu informațiile pe care trebuie să le  conțină
registrul unic de evidență a caselor de marcat;
·       până la 31 Martie 2017 va aparea ordinul comun al MFP(Ministerul Finantelor Publice) și MCSI(Ministerul Comunicațiilor și Societății
Informaționale) privind procedura de avizare tehnică a noilor case de marcat.
·       începand cu 30 Aprilie 2017 se vor putea elibera avizele tehnice favorabile de către Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Informatică
·       începand cu 1 Iulie 2017 comisia autorizeaza numai distribuitori pentru casele de marcat noi.
·       începând cu data de 1 Octombrie 2017 se interzice comercializarea caselor de marcat model vechi și se vor vinde numai modelele noi.
·       începând cu 1 Ianuarie 2018 marii contribuabili au obligația de a utiliza numai case de marcat model nou.
·       începând cu 1 Aprilie 2018 contribuabili mijlocii au obligația de a utiliza numai case de marcat model nou.
·       începând cu 1 August 2018 micii contribuabili au obligața de a utiliza numai case de marcat model nou.
·       până în data de 1 Noiembrie 2018 ANAF va emite un ordin care va cuprinde procedura de conectare a caselor de marcat la sistemul
informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor.

Termenele privind inlocuirea caselor de marcat

Termenele privind inlocuirea caselor de marcat au fost amanate cu 9 luni, casele de marcat cu rola jurnal vor putea fi comercializate pana la 1 Octombrie 2017, în loc de 1 Ianuarie 2017.

In sedinta de guvern din 15 Decembrie 2016, Guvernul a decis prorogarea termenelor privind achizitia noilor case de marcat cu 9 luni. Astfel, noile termene  vor fi:

  1. Incepand cu 1 octombrie 2017(in loc de 1 ianuarie 2017) se interzice comercializarea vechilor case de marcat cu jurnalul tiparit.
  2. Incepand cu 1 Ianuarie 2018marii contribuabili (marii retaileri) trebuie sa fi detina deja la noile modele de case de marcat (in loc de 1 Aprilie 2017).
  3. Incepand cu 1 Aprilie 2018contribuabilii mijlocii trebuie sa aiba in exploatare casele de  marcat cu Jurnal Electronic (in loc de 1 Iulie 2017).
  4. Incepand cu 1 August 2018 toti micii contribuabilii, adica majoritatea comerciantilor din Romania, vor utiliza numai case de marcat cu Jurnal Electronic, modelul nou.(in loc de 1 Noiembrie 2017)

Momentan pe piata  din Romania nu exista nici o casa de marcat care sa indeplineasca conditiile noii reglementari.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală desfășoară o acțiune de informare

 

untitled-2

Pe data de 6 decembrie 2016 s-a desfasurat o actiune de informare la nivel national.

DGAF a distribuit materiale informative , cu privire la obligatiile comerciantilor , cat si sanctiunile prevazute de lege si in cazul incalcarii acestora.

Aceasta actiune a vizat atat comerciantii cu amanuntul, cat si comerciantii cu ridicata, precum si alte domenii in care utilizarea caselor de marcat este necesara: hoteluri , baruri, saloane, restaurante etc.

Documentul cu informatiile complete il puteti accesa pe site-ul oficial www.antifrauda.ro . Documentele contin informatii complete privind principalele documente solicitate in timpul controlului operativ si inopinat. Va atragem atentia asupra urmatoarelor aspecte:

  • detinerea Cartii de Interventii si a Registrului special
  • verificarea documentelor care atesta fiscalizarea casei de marcat
  • Detinerea documentelor ce contin informatii privind incasarile si inregistrarea operativa a incasarilor si platilor (raport X, documente din care rezulta incasarile prin POS etc.).

Aici gasiti link-ul catre documentul publicat in intregime pe site-ul DGAF.

Parteneriat Zeus Service – P2C

Astazi a fost parafat contractul dintre ZEUS SERVICE si reprezentantii producatorului corean P2C privind distributia produselor in Romania. Astfel ZEUS SERVICE devine reprezentant unic in Romania al brandului P2C. POS-urile P2C fac parte din gama Premium, aducand un plusvaloare in orice afacere.